Vad finns det för växter i Söderbrunn?

Trädgårdsväxternas gröna kulturarv är en intressant kurs som man kan läsa vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) i Alnarp. Kursen är på distans och en av kursdeltagarna, Johanna Alton, kommer att ägna sig åt Söderbrunn i allmänhet och lotten B86 i synnerhet. Hon ska inventera växterna i lotten, men sedan planerar hon att gå vidare och sätta trädgårdsinventeringen i lotten i ett historiskt, socialt och geografiskt sammanhang, kanske med något ämne som är specifikt för Söderbrunn. 

På söndag kommer hon till B86 men hon kommer också att gå runt i området, så om ni ser en trevlig person som går runt och tittar på lotterna så är det förhoppningsvis Johanna. 

Johanna har beskrivit sitt projekt här: Presentation av inventering . Hon vill gärna ta emot synpunkter och förslag.