Berusande trädgård: Odla drickbart

sc0010145c01 sc0010145c
Den 26 februari öppnade en ny utställning om odlande och drycker på Spritmuseum. Också Söderbrunn har bidragit med idéer för utställningen.  Vi fick frågan om vi ville bidra med en bild från hemsidan om potatisodling under första världskriget. Också kolonisten i Söderbrunn Elin Unnes bok The secret gardener finns med i utställningen.
Här är några glimtar från utställningen; Med utställningen ”Berusande trädgård: Odla drickbart” vill Spritmuseum berätta historien bakom drycker och växter, om trädgårdslängtan och om odlingens lisa för själen. Och självklart om de drycker som trädgården kan inspirera till; ekologiska och hemmagjorda drycker, välgjorda, snygga och smakrika drinkar (med eller utan alkohol), smaksatta med sådant som växer i skog, mark och trädgård. Eller på exotiska platser runt om i världen. Oavsett om man trivs bäst på balkongen, kolonin eller på tomten är förhoppningen att utställning och katalog väcker lusten att odla drickbart.
Läs mer om utställningen.